Friday, April 24, 2009

FMD dinner- hollywood meets bollywood

The annual FMD dinner.
verdict- ok la. biase je. aku dapat voucher lagi... better la dr dapat coffe maker?? ishh


the CEO.. Datin M.az.nah Mah.bo.b
and menyelit itu unfortunately is my boss, yg i dok cerita itu :p


Yasotha, me and Tun. called him Tun sbb his name is Maha.thi.r Moham.ad Bin Mohd. El.ias.
hahaha guessed his dad's a fan of the former tun kan?

Here's a video of.. an embarassing XXX.. aiyoh!! adakah aku staff die???
video



ok la.. they invited this dance gurus to perform and gave us some 101 merengge llessons.. i think that is how you spell it. kinda fun.. esp when the ED announced the company's PBT of ~RM36mil. whoaa.. thats cool memandangkan what a crapy year everyone went thru. buttt.. unfortunately i x dapat nak merase that piece of 36mil cause of the resignation thingy.. lantakla. i have to get my S moving la.. :)

Thursday, April 23, 2009

no. 4- Bibik kakal i yg balik indon

hahahah.. actually this topic is seriously xda apa2.

ini cerita bibik suhartatik nama dia. die adalah bibik kakak aku di seremban sana. bibik ini adalah sgt best dan baik.

soto die best dan sungguh pantas pembuatannya.
die gosok baju aku sgt licin ok. (heheh cume die x gosokkan tshirts la... heheh)
die masak ikan goreng berlada sgt best.
very humble and sangat senang utk berborak bersama.

last ramadhan, die balik indon. kunon utk balik cuti raya je. sekali tu husband die x kasi die balik sini sbb mereka udah kaya. perniagaan di jawa udah maju.

masa tu ayah meninggal. sedih sbb bibik xde leh kongsi sedih. die pun terkilan sbb x sempat tgk ayah b4 meninggal. (tu lahhh.. sape suh ikut cakap suami.. hahahha aisyah jahat! i know that!)

anyway, its no biggie sbb die da balik sini dah. mayeb her last year kot. hmm..

hahahah gile hambar cerita ini! :p

Lil princess number 2~~~

hahaha.. long due punye entry da...
anyway, this is my Busyra... (betul ke, ade org kate nama Busyra nih banyak nama org Pakistan...??)

As at today, lom ade lagi formal short name untuk busyra. ade yg panggey bush bush, uwo (fr busyro), abush, busyrahannah (her cousin calls her this everytime...), and aqeesh calls her wana (short for busyrahannah).

Busyra lahir in Hospital Serdang, on 17th November 08. cerita dia, on that monday morning, (her EDD was supposed to be 18th...) yours truly cuak sbb mc da abes and if i want to get another week of mc, i have to go back to seremban and meet dr intan. mmg kompem la dapat sbb my perut sgt la besar. anyway, my MIL was around and she suggested if i just check in the emergency in Serdang, kunon2 da datang tanda la.. time tu mmg da ade la sket contraction tapi leh tahan lagi la.. hahah tapi sbb mc nye pasal, maka bergegas lah. ehh, macam da cerita la plak kan? anyway.. here's busyra's pics.

Busyra baru beberapa minit lahir ke dunia..
now look at her big sis...













Busyra

Aqeesh
no2 again..no1 again...
aku ingat cam sama je derang ni, tapi lelama tengok beza eh?

masa busyra kat icu ari tu. cuak mama.. love you darling~~

my dearies~~

letih la plak upload gamba2 nih.. maybe i'll post it in my photopages.. hahahah kalau la iya masih hidup ok?

~~cheers~~

Friday, April 17, 2009

things to write...

kenkawan, actually, i have a milion things i want to write. i have tons of ideas i want to share and shout out.
dah la, my initial intention for blogging is to publish stories on 'the secret' or you might just can call it 'laws of attraction'. pastu, along the way byk bende2 best and x best yg i want to write too. tapi selalu bile depan pc, .................. kosong.

selalu, everytime balik keje, in the car and time jam (or not...) mesti i have this rush of ideas. things aku nak kenkawan or anyone tau. olah, lantaklah samada blog aku dibace ke tidak (cliche kan.. setiap kali we comment something like this about one's blog...hahaahha watever lah.)

anyhow. i envy anness, faryna yg dapat update kerap2 nih. even sepatah. aku puas ati bace. sbb aku tau derang alive. hahahah kenkawan, aku alive cume tu lah. idea rush datang time aku tgh drive. how? kalau la blog ni leh bace je pemikiran aku and terus update blog.. hahahhah ok, aku da merapu.

tapi kalau ade mase tu, aku nak update:-
1-Busyra hannah nye gamba- comparison with aqish (gile long due!!!)
2-Hollywood meets Bollywood FMD dinner
3-How i use the secret dlm carik keje
4-Bibik kakak yg ari tu balik, buat aku sedih tapi la ni da balik sini balik. bibik nih serious best sbb die sgt baik and comforting :)
5-Maid baru aku and my face (and fight...) with my own demons of being a 'manager'.. hahah korang mesti ingat aku poyo sbb as tho aku sorag je ade maid. tapi serious korang, aku really sucked in delegating. <-- x jadi sbb die smoking lantas di hantar kembali ke agentnye dong. but for what its worth, gile best bibik nun nih... umah aku berkilat, without kene suruh or even sajes pun, she irons our shirts! (t-shirt bangang kitorng ok?) i miss her!!! why la why la????
6-Bandung Trip yg best
7-Birthday2 party yg aqish pergi
8-How i use the secret dlm beli kete baru (last year ok??)
9-My Bro's tree house in seremban.
10-ESQ- especialy part on 'leadership priciples'
11-bende2 yg aku syukur vs bende2 yg aku sgt benci that i need help to let go... :(

banyak lagi sebenarnye. heheheh. apa kata korang vote mana aku shud tulis dulu..heheheheh :)